Гідроелектростанція у селі Кам'яний Брід Лисянського району Черкаської області

гідроелектростанція,генератори,дизельгенератори,бензогенераториПісля сорокарічної перерви на річці Гнилий Тікич у селі Кам'яний Брід Лисянського району Черкаської області запрацювала гідроелектростанція.

Минулої середи відбулося її урочисте відкриття, на якому найбільш почесними гостями почувалися представники Подільської енергетичної компанії з Вінниччини. Саме вона вклала свої інвестиційні кошти в реконструкцію занедбаної ГЕС, збудованої ще у 1956 році. Генеральний директор компанії Валерій Панін зазначив, що роботу проведено у рекордно короткі строки – всього за п'ять місяців. Будівельники працювали вдень і вночі. В результаті, так звана "зелена енергія", яку виробляють без шкоди для довкілля два генератори потужністю 75 і 90 кВт/год, увіллється в загальну енергетичну систему України.

Сільський голова Василь Ткаченко від імені громади подякував подолянам за чудовий передноворічний подарунок селу. Хоча, як стверджують енергетики, ГЕС, подібна до Кам'янобрідської, може забезпечити електрикою десь 150-200 дворів, тепер можна буде без зайвих проблем регулювати весняні повені. Крім того, на станції з'явилися три робочі місця, що для села також має значення. На черзі – укладання соціальної угоди сільської ради з компанією, яка обіцяє "світле майбутнє" в упорядкуванні сільських вулиць, допомозі сільській школі.


Повернутися назад