Генерация электроэнергии,генераторы

Генераторы для дома,цена,Киев,Одесса,Днепр,Харьков,Житомир,Винница

Експерти пов'язують зниження споживання електроенергії з економічною кризою, зокрема - зі зниженням активності в промисловому секторі. Як сказано в дослідженні консалтингової компанії Capgemini, світовий попит на електроенергію скоротився в 2009 році на 3,5%, попит на газ знизився на 9%, пише Puls Biznesu.

"В першій половині 2009 року споживання електроенергії країнами Європи знизилося в середньому на 5%, а споживання газу - на 9% в порівнянні з першою половиною 2008 року", - йдеться в дослідженні. Експерти пов'язують це економічною кризою і, як результат - зі зниженням активності в промисловому секторі.

Керівник дослідження Коллет Левінер відзначила також, що фірми, котрі постачають енергію, постраждали від кризи значно більше, ніж очікувалося. Крупні енергетичні групи зіткнулися з боргами або зниженням доходів. Так, заборгованість французького підприємства EDF зросла в два рази впродовж півтора року і склала на кінець червня 2009 року 38,8 млрд євро.

Як повідомлялося, за 9 місяців 2009 року обсяг виробництва електричної енергії в Україні знизився на 14,7%. Електростанції, що входять в Об'єднану енергетичну систему (ОЕС) України виробили 123 млрд 929,6 млн кВт.год електроенергії, що на 21 млрд 402,8 млн кВт.год, або на 14,7% менше в порівнянні з 2008 роком. 


Повернутися назад